Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczykiem

Pasta z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 1055

Dodano:

Odsłon: 470

Dziś piątek ,więc polecam na podwieczorek aromatyczną pastę ,której smak wzbogaca łodyga selera.

Składniki

  • Tuńczyk w sosie własnym 185 g 1/2 puszki
  • Jajko kurze 1 szt.
  • Seler naciowy 2 łodygi
  • Majonez 2 łyżki
  • Sok z cytryny 1/2 łyżeczki
  • Sól , pieprz biały mielony
  • Bułka pełnoziarnista wielozbożowa 2 szt.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Jajko ugotować na twardo ,oskubać i pokroić na drobno.

  2. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozgnieść dodać do jajka.

  3. Łodygi selera pokroić na drobno ,dodać do pozostałych składników.

  4. Skropić sokiem z cytryny doprawić solą ,pieprzem dokładnie wymieszać.Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.

  5. Bułki pokroić i nałożyć na każdy kawałek pastę.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń