Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 874 Ocena: 16766

Dodano:

Odsłon: 11045

Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

Składniki

  • 150 g wędzonego dorsza
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 średnia cebula
  • 2 duże kiszone ogórki
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem.
    Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki kiszone posiekałem, cebulę pokroiłem w drobniutko. W misce wymieszałem majonez ze śmietaną.

  2. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki ( najlepiej na całą noc ), aby składniki się dobrze „przegryzły”.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 10 listopada 2017 Pyszna pasta Ci wyszła,bardzo lubię takie połączenia:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 09 listopada 2017 Pyszna i pożywna pasta! :) Idealna na śniadanie :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 08 listopada 2017 Pychotki, chyba też się skuszę na jakąś pastę :P Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń