Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka do której często wracam, świetna pasta do świeżego pieczywa. Od jakiegoś czasu wzbogacam ją składnikiem, który robi różnicę w smaku, a mianowicie odrobiną chrzanu tartego ze słoiczka. Makrelę można śmiało zastąpić dowolną rybą wędzoną, smażoną (bez panierki) lub grillowaną.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 343
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 691
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 343
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 691
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. W między czasie oddzielamy mięso ryby od ości. Sparzoną wrzątkiem cebulę (pozwoli to nam pozbyć się goryczy) kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ugotowane, przestudzone i obrane jajka kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i chrzan. Rodzaj majonezu oraz sera pozostawiam Waszemu wyborowi, niech każdy doda to, co lubi. I gotowe, smacznego.