Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka do której często wracam, świetna pasta do świeżego pieczywa. Od jakiegoś czasu wzbogacam ją składnikiem, który robi różnicę w smaku, a mianowicie odrobiną chrzanu tartego ze słoiczka. Makrelę można śmiało zastąpić dowolną rybą wędzoną, smażoną (bez panierki) lub grillowaną.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. W między czasie oddzielamy mięso ryby od ości. Sparzoną wrzątkiem cebulę (pozwoli to nam pozbyć się goryczy) kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ugotowane, przestudzone i obrane jajka kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i chrzan. Rodzaj majonezu oraz sera pozostawiam Waszemu wyborowi, niech każdy doda to, co lubi. I gotowe, smacznego.