Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka do której często wracam, świetna pasta do świeżego pieczywa. Od jakiegoś czasu wzbogacam ją składnikiem, który robi różnicę w smaku, a mianowicie odrobiną chrzanu tartego ze słoiczka. Makrelę można śmiało zastąpić dowolną rybą wędzoną, smażoną (bez panierki) lub grillowaną.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117348
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8096
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1739
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1371
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117348
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8096
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3035
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1739
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1371
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. W między czasie oddzielamy mięso ryby od ości. Sparzoną wrzątkiem cebulę (pozwoli to nam pozbyć się goryczy) kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ugotowane, przestudzone i obrane jajka kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i chrzan. Rodzaj majonezu oraz sera pozostawiam Waszemu wyborowi, niech każdy doda to, co lubi. I gotowe, smacznego.