Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
Wszystkie składniki razem połączyć, zagnieść, włożyć na 1 h do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować. Przygotowany wcześniej farsz ułożyć w rulonik na brzegu rozwałkowanego ciasta, zawinąć, pociąć ukośnie na małe paszteciki. Na koniec posmarować rozmąconym żółtkiem jajka, piec ok 30 minut na złoty kolor.