Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 113
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 203
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14985
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 113
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 203
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14985
Składniki
Wszystkie składniki razem połączyć, zagnieść, włożyć na 1 h do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować. Przygotowany wcześniej farsz ułożyć w rulonik na brzegu rozwałkowanego ciasta, zawinąć, pociąć ukośnie na małe paszteciki. Na koniec posmarować rozmąconym żółtkiem jajka, piec ok 30 minut na złoty kolor.