Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 321
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1582
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 321
Składniki
Wszystkie składniki razem połączyć, zagnieść, włożyć na 1 h do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować. Przygotowany wcześniej farsz ułożyć w rulonik na brzegu rozwałkowanego ciasta, zawinąć, pociąć ukośnie na małe paszteciki. Na koniec posmarować rozmąconym żółtkiem jajka, piec ok 30 minut na złoty kolor.