Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne paszteciki z mięsem drobiowym i warzywami. Po upieczeniu są delikatne i miękkie, a w środku wypełnione dużą ilością farszu. Pyszna przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94812
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1895
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94812
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1895
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Składniki
Kurczaka i obrane warzywa ugotować. Ostudzić. Kurczaka obrać z mięsa. Mięso zmielić w maszynce o drobnych oczkach razem z warzywami.
Mąkę (zacząć od 300g) zagnieść z margaryną, jajkiem, solą i śmietaną na jednolita masę. (Ciasto ma być miękkie, sprężyste, ale nie klejące). Gotowe ciasto rozwałkować w prostokąt na dobrze posypanym mąką blacie.
Wzdłuż dłuższego boku ułożyć wałek z farszu. Ciasto zawijamy tak, aby mięso znajdowało się w środku.
Powstały wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki o długości ok. 5 cm.
Paszteciki układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie smarować je rozkłóconym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180°C.