Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne paszteciki z mięsem drobiowym i warzywami. Po upieczeniu są delikatne i miękkie, a w środku wypełnione dużą ilością farszu. Pyszna przekąska zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5829
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5829
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18463
Składniki
Kurczaka i obrane warzywa ugotować. Ostudzić. Kurczaka obrać z mięsa. Mięso zmielić w maszynce o drobnych oczkach razem z warzywami.
Mąkę (zacząć od 300g) zagnieść z margaryną, jajkiem, solą i śmietaną na jednolita masę. (Ciasto ma być miękkie, sprężyste, ale nie klejące). Gotowe ciasto rozwałkować w prostokąt na dobrze posypanym mąką blacie.
Wzdłuż dłuższego boku ułożyć wałek z farszu. Ciasto zawijamy tak, aby mięso znajdowało się w środku.
Powstały wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki o długości ok. 5 cm.
Paszteciki układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie smarować je rozkłóconym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 minut, do zarumienienia, w temperaturze 180°C.