Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34636
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3838
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34636
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 893
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 178
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3838
Składniki
Drożdże posypać cukrem, poczekać aż zaczną rosnąć. Mąkę posiekać z margaryną dodać resztę składników , zagnieść gładkie ciasto, odstawić do lodówki na 30 min.
Kapustę obgotować, pieczarki drobno pokroić i podsmażyć z cebulką. Składniki można zmielić lub drobno posiekać- doprawić do smaku.
Ciasto pokroić na mniejsze kawałki. Każdy rozwałkować na nie zbyt cienko podzielić na pasy o szer. ok 15 cm. Farsz nakładać ok 2 cm od brzegu. Ciasto zawinąć aby powstał mniej więcej walec. Odrobinę spłaszczyć i pokroić na paszteciki. Można posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 180 st. 15 min ( lub do złotego koloru )