Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8700
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8700
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Drożdże posypać cukrem, poczekać aż zaczną rosnąć. Mąkę posiekać z margaryną dodać resztę składników , zagnieść gładkie ciasto, odstawić do lodówki na 30 min.
Kapustę obgotować, pieczarki drobno pokroić i podsmażyć z cebulką. Składniki można zmielić lub drobno posiekać- doprawić do smaku.
Ciasto pokroić na mniejsze kawałki. Każdy rozwałkować na nie zbyt cienko podzielić na pasy o szer. ok 15 cm. Farsz nakładać ok 2 cm od brzegu. Ciasto zawinąć aby powstał mniej więcej walec. Odrobinę spłaszczyć i pokroić na paszteciki. Można posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 180 st. 15 min ( lub do złotego koloru )