Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 534
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 633
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 940
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 179
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 534
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 633
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 940
Składniki
Drożdże posypać cukrem, poczekać aż zaczną rosnąć. Mąkę posiekać z margaryną dodać resztę składników , zagnieść gładkie ciasto, odstawić do lodówki na 30 min.
Kapustę obgotować, pieczarki drobno pokroić i podsmażyć z cebulką. Składniki można zmielić lub drobno posiekać- doprawić do smaku.
Ciasto pokroić na mniejsze kawałki. Każdy rozwałkować na nie zbyt cienko podzielić na pasy o szer. ok 15 cm. Farsz nakładać ok 2 cm od brzegu. Ciasto zawinąć aby powstał mniej więcej walec. Odrobinę spłaszczyć i pokroić na paszteciki. Można posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 180 st. 15 min ( lub do złotego koloru )