Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki nie tylko do świątecznego barszczu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 776
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5540
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9358
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 193
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 776
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5540
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9358
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 193
Składniki
Drożdże posypać cukrem, poczekać aż zaczną rosnąć. Mąkę posiekać z margaryną dodać resztę składników , zagnieść gładkie ciasto, odstawić do lodówki na 30 min.
Kapustę obgotować, pieczarki drobno pokroić i podsmażyć z cebulką. Składniki można zmielić lub drobno posiekać- doprawić do smaku.
Ciasto pokroić na mniejsze kawałki. Każdy rozwałkować na nie zbyt cienko podzielić na pasy o szer. ok 15 cm. Farsz nakładać ok 2 cm od brzegu. Ciasto zawinąć aby powstał mniej więcej walec. Odrobinę spłaszczyć i pokroić na paszteciki. Można posmarować jajkiem i posypać kminkiem. Piec w 180 st. 15 min ( lub do złotego koloru )