Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki podawane na cieplo lub na zimno. W sam raz do czerwonego barszczyku.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 68
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 600
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2023
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 68
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 600
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2023
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Smazymy na oliwie cebylke pokrojona w kostke. Gdy cebulka sie zrumieni dodajemy pokro3jone w kostke pieczarki i papryke, przcsniety czosnek. Solimy, pieprzymy i dusimy wszystko na malym ogniu az warzywka bede miekkie.
pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy, bazylie i papryke w proszku.
ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na srodek kazdego kwadtatu kladziemy farsz przykrywamy kwadratem z ciasta i zlepiamy brzegi.
ukladamy paszteciki na blaszce do pieczenia i smarujemy kazdy pasztecik roztrzepanym jajkiem.
Wkladamy paszteciki do wczeesniej nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni. Pieczemy tak dlugo az paszteciki wyrosna i sie zarumienia.
SMACZNEGO