Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4090
Dodano: 07.11.2010
Odsłon: 15146
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Smazymy na oliwie cebylke pokrojona w kostke. Gdy cebulka sie zrumieni dodajemy pokro3jone w kostke pieczarki i papryke, przcsniety czosnek. Solimy, pieprzymy i dusimy wszystko na malym ogniu az warzywka bede miekkie.
pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy, bazylie i papryke w proszku.
ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na srodek kazdego kwadtatu kladziemy farsz przykrywamy kwadratem z ciasta i zlepiamy brzegi.
ukladamy paszteciki na blaszce do pieczenia i smarujemy kazdy pasztecik roztrzepanym jajkiem.
Wkladamy paszteciki do wczeesniej nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni. Pieczemy tak dlugo az paszteciki wyrosna i sie zarumienia.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Donna81 26 października 2011Zgłoś do usunięcia
musze wyprobowac:D3 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 08 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
mniammmmmm ......3 Kto głosował? | Odpowiedz

agita 07 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Ależ kusisz!3 Kto głosował? | Odpowiedz