Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki podawane na cieplo lub na zimno. W sam raz do czerwonego barszczyku.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 235
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1318
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 49
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 235
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1318
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 49
Składniki
Smazymy na oliwie cebylke pokrojona w kostke. Gdy cebulka sie zrumieni dodajemy pokro3jone w kostke pieczarki i papryke, przcsniety czosnek. Solimy, pieprzymy i dusimy wszystko na malym ogniu az warzywka bede miekkie.
pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy, bazylie i papryke w proszku.
ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na srodek kazdego kwadtatu kladziemy farsz przykrywamy kwadratem z ciasta i zlepiamy brzegi.
ukladamy paszteciki na blaszce do pieczenia i smarujemy kazdy pasztecik roztrzepanym jajkiem.
Wkladamy paszteciki do wczeesniej nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni. Pieczemy tak dlugo az paszteciki wyrosna i sie zarumienia.
SMACZNEGO