Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa szczecińska potrawa. To smażone ciasto drożdżowe z nadzieniem mięsnym lub serowo- pieczarkowym.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458064
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 622
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1304
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458064
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1559
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2328
Składniki
Zaczynamy od zrobienia rozczynu z mleka, drożdży i cukru. Dodajemy resztę składników, a na końcu roztopiony tłuszcz. Odstawiamy do wyrośnięcia. W międzyczasie zajmujemy się farszem.
Paszteciki możemy nadziewać dowolnym farszem. Mi najbardziej smakują paszteciki z serem i pieczarkami. Żółty ser i pieczarki ścieram na tarce o grubych oczkach. Sera powinno być trochę więcej niż pieczarek. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i dodajemy pieczarki. Doprawiamy. Wystudzone pieczarki łączymy z serem.
Po wyrośnięciu ciasta formujemy paszteciki (podobnie jak pączki, tylko podłużne). Znów zostawiamy na chwilę, niech trochę podrosną. Podobnie jak pączki smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Można podawać z czerwonym barszczykiem. ENJOY THE FOOD