Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13992
Dodano: 13.11.2018
Odsłon: 23673
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)