Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3808
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 225
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3808
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 225
Składniki
Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut.