Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 278 Ocena: 15673

Dodano:

Odsłon: 31325

Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Składniki

  • Ciasto francuskie
  • Pieczarki 30 dag
  • Ser żółty 10 dag
  • Por biała część 10 dag
  • Masło łyżka
  • Natka pietruszki łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko
  • Sezam
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paszteciki z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Por pokroić w drobną kostkę podsmażyć na maśle przez 3 minuty. Dodać starte na tarce jarzynowej pieczarki. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Do przestudzanego farszu dodać posiekaną natkę pietruszki, stary żółty ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Ciasto francuskie podzielić na 16 prostokątów. Na jedną część kawałka ciasta nakładamy farsz. Przykrywamy drugą połową ciasta i brzegi zlepiamy dłońmi lub widelce. Paszteciki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujmy rozmąconym jajkiem, posypujemy odrobiną sezamu.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń