Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki nadają się jako zwykła przekąska, dodatek do zup czystych np. barszczu. Można je jeść także z ulubionymi sosami. U mnie najbardziej smakują na ciepło z chrupiącym ciastem francuskim.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1207
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1207
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Nadzienie do pasztecików. Szynkę pokroić w plasterki. Ser feta pokroić w kostkę. Czosnek drobno posiekać i rozetrzeć z solą. Szpinak lekko przesiekać i podsmażyć na maśle z czosnkiem przez 2-3 minuty. Następnie dodać szynkę, ser feta i starty parmezan. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i suszonym tymiankiem. Całość wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć i nakładać pionowo w linii nadzienie, tak aby móc je zwinąć w rulon. Następnie z każdego rulona wycinać paszteciki co 5 cm.
Jajko roztrzepać. Posmarować z wierzchu każdy pasztecik i posypać czarnuszką.
Paszteciki piec w 200 stopniach C przez 20 minut do uzyskania złotej skórki.
Paszteciki są gotowe;) Smacznego!