Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z kapusta i grzybami na wigilie i nie tylko polecam
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 980
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 189
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 147
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14986
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 980
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 189
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 147
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14986
Składniki
Grzyby suszone mocze noc w zimnej wodzie i kolejnego dnia gotuje razem z kapusta która płucze w zwinnej wodzie z nadmiaru kwasu gdy ma mrożone gotowane gotuje sama kapustę gotuję do miękkości następnie scedzam ugotowaną kapustę z grzybami na sitku by pozbyć sie wody
Z maki ,jajka, margaryny wody i soli oraz rozpuszczonych w cieplej wodzie drożdży zagniatam ciasto drożdżowe i odstawiam na ok 3 godziny w ciepłe miejsce pod przykryciem by wyrosło .
Przestudzona kapustę z grzybami doprawiam sola i pieprzem rozdrabniam np. w banderze lub drobniutko kryje nożem .
Wyrośnięte ciast dzielę na części każdej rozwałkowuję cienki placek ,nakładam cienką warstwę farszu kapusty z grzybami zwijam w rulon który kroje w małe kwadraty i wykładam na blachę wyłożoną papierem ,papier lekko nasmarować olejem ,-paszteciki musza mieć luki miedzy sobą bo jeszcze podczas pieczenia urosną i mogą. sie pokleić do siebie
Ułożone na blaszce paszteciki smaruje rozbełtanym jajkiem i piekę każda blaszkę osobno w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 20 -25 minut bez termo obiegu funkcja góra dół