Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami. Takie paszteciki to nieodzowny dodatek do świątecznego barszczu, ale sprawdzą się również na imprezowym stole, gdyż są szybkie w przygotowaniu. Będą smaczne na ciepło i na zimno, dlatego mogą być fajnym pomysłem na szybką przekąskę z ciasta francuskiego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8173
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8173
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 581
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować do miękkości (ok. 40-50 minut). Nie wylewać wody Grzyby namoczyć w garnuszku min. 2h, zalać wodą troszkę ponad wysokość grzybów i ugotować ok. 15-20 minut. Następnie grzyby przelać przez sitko (nie wylewać wody, bo się przyda do kapusty), wystudzić i drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Wrzucić cebulę, chwilę smażyć aż zmięknie, dodać grzyby, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać kapustę, całość wymieszać, zalać wodą z grzybów i smażyć do odparowania wody. Na koniec raz jeszcze doprawić i całość wystudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż dłuższej części na pół. Na każdą nałożyć farsz z kapusty, brzegi wysmarować rozbełtanym jajkiem i dokładnie zwinąć w rulon. Każdy z nich pokroić na ok. 5 cm kawałki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku na grzanym do 220 stopni przez ok. 15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!