Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami. Takie paszteciki to nieodzowny dodatek do świątecznego barszczu, ale sprawdzą się również na imprezowym stole, gdyż są szybkie w przygotowaniu. Będą smaczne na ciepło i na zimno, dlatego mogą być fajnym pomysłem na szybką przekąskę z ciasta francuskiego.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 134
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5528
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1108
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 444
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1222
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 443
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 134
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5528
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1108
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 444
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1222
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować do miękkości (ok. 40-50 minut). Nie wylewać wody Grzyby namoczyć w garnuszku min. 2h, zalać wodą troszkę ponad wysokość grzybów i ugotować ok. 15-20 minut. Następnie grzyby przelać przez sitko (nie wylewać wody, bo się przyda do kapusty), wystudzić i drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Wrzucić cebulę, chwilę smażyć aż zmięknie, dodać grzyby, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać kapustę, całość wymieszać, zalać wodą z grzybów i smażyć do odparowania wody. Na koniec raz jeszcze doprawić i całość wystudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż dłuższej części na pół. Na każdą nałożyć farsz z kapusty, brzegi wysmarować rozbełtanym jajkiem i dokładnie zwinąć w rulon. Każdy z nich pokroić na ok. 5 cm kawałki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku na grzanym do 220 stopni przez ok. 15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!