Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami. Takie paszteciki to nieodzowny dodatek do świątecznego barszczu, ale sprawdzą się również na imprezowym stole, gdyż są szybkie w przygotowaniu. Będą smaczne na ciepło i na zimno, dlatego mogą być fajnym pomysłem na szybką przekąskę z ciasta francuskiego.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1467
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4062
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1467
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4062
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i ugotować do miękkości (ok. 40-50 minut). Nie wylewać wody Grzyby namoczyć w garnuszku min. 2h, zalać wodą troszkę ponad wysokość grzybów i ugotować ok. 15-20 minut. Następnie grzyby przelać przez sitko (nie wylewać wody, bo się przyda do kapusty), wystudzić i drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Wrzucić cebulę, chwilę smażyć aż zmięknie, dodać grzyby, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem, dodać kapustę, całość wymieszać, zalać wodą z grzybów i smażyć do odparowania wody. Na koniec raz jeszcze doprawić i całość wystudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż dłuższej części na pół. Na każdą nałożyć farsz z kapusty, brzegi wysmarować rozbełtanym jajkiem i dokładnie zwinąć w rulon. Każdy z nich pokroić na ok. 5 cm kawałki, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować jajkiem i posypać ziarenkami. Piec w piekarniku na grzanym do 220 stopni przez ok. 15 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!