Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki robiłam pierwszy raz w życiu.. Wyszły przepyszne:) Prosty przepis, a na święta do barszczyku... mniam PYCHOTKA:)
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 248
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 291
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 50
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 248
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 291
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 50
Składniki
FARSZ: Grzyby suszone zalać gorącą wodą i moczyć 0,5-1 h. Cebulę drobno posiekać, zeszklić. Dodać pieczarki starte na grubych oczkach. Posolić, popieprzyć i dusić do czasu, aż prawie cała woda wyparuje.
Odsączyć grzyby, a wodę w której się moczyły wlać do garnka. Grzyby drobno posiekać i dodać do pieczarek z cebulą.
Do garnka z wodą po grzybach włożyć kapustę i dolać wody tak by przykrywała kapustę. Gotować ok pół godziny. Po tym czasie odsączyć kapustę, poszatkować i do dodać do grzybów. Wszystko razem jeszcze podusić chwilę, aż woda całkowicie wyparuje.
CIASTO: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy posiekaną Kasię, śmietanę, jajko, sól, pokruszone drożdże i wyrabiamy dokładnie ciasto.
Dzielimy na części i wałkujemy podłużne kawałki. Na każdy z nich nakładamy wzdłuż farsz i zawijamy. Nadmiar odciąć.
Piekarnik rozgrzać do 180st i na na wyłożonej blasze papierem do pieczenia układamy paszteciki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Piec około 30-45 minut. Tak by paszteciki były rumiane. Smacznego:)