Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki robiłam pierwszy raz w życiu.. Wyszły przepyszne:) Prosty przepis, a na święta do barszczyku... mniam PYCHOTKA:)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 658
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 213
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 337
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 136
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4621
Składniki
FARSZ: Grzyby suszone zalać gorącą wodą i moczyć 0,5-1 h. Cebulę drobno posiekać, zeszklić. Dodać pieczarki starte na grubych oczkach. Posolić, popieprzyć i dusić do czasu, aż prawie cała woda wyparuje.
Odsączyć grzyby, a wodę w której się moczyły wlać do garnka. Grzyby drobno posiekać i dodać do pieczarek z cebulą.
Do garnka z wodą po grzybach włożyć kapustę i dolać wody tak by przykrywała kapustę. Gotować ok pół godziny. Po tym czasie odsączyć kapustę, poszatkować i do dodać do grzybów. Wszystko razem jeszcze podusić chwilę, aż woda całkowicie wyparuje.
CIASTO: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy posiekaną Kasię, śmietanę, jajko, sól, pokruszone drożdże i wyrabiamy dokładnie ciasto.
Dzielimy na części i wałkujemy podłużne kawałki. Na każdy z nich nakładamy wzdłuż farsz i zawijamy. Nadmiar odciąć.
Piekarnik rozgrzać do 180st i na na wyłożonej blasze papierem do pieczenia układamy paszteciki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Piec około 30-45 minut. Tak by paszteciki były rumiane. Smacznego:)