Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z kiełbaską

Paszteciki z kiełbaską

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 5009

Dodano:

Odsłon: 16596

doskonałe do barszczyku

Składniki

  • mąka, 3,5 szklanki
  • mleko, pół szklanki
  • margaryna, 20 dag.
  • jajka, 3 sztuki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • cukier, łyżka
  • sól, do smaku
  • serek topiony w plasterkach, 3 opakowania
  • kiełbasa krakowska sucha, ok. 40 dag.
  • kminek, do posypania
  • ketchup, kilka łyżek
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Paszteciki z kiełbaską

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnice i posiekać nożem z margaryną,zrobić w środku wgłębienie wbić 2 jajka ,wlać mleko ,dodać sól,cukier oraz proszek do pieczenia i zagnieść gładkie ciasto.Ciasto podzielić na 2 części każdą wałkować ,kroić na prostokąty na każdym układać po plasterku serka ,kiełbasy,polać odrobiną ketchupu i zwinąć w pasztecika,układać na blasze posmarowanej margaryną,posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem,piec w 200 stopniach na złoto .Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń