Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne maleństwa idealne do barszczu i nie tylko.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 374
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11788
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 436
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 664
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 374
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11788
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 436
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 664
Składniki
Podgotowałam posiekaną kapustę w niewielkiej ilości wody, a w między czasie podsmażyłam na patelni posiekaną cebulę i po chwili kurki. gdy kurki się zrumienią dodaje się niezbyt odsączoną kapustę, Całość się doprawia i smaży aż płyn się zredukuje. Zostało mi ciasto na pizze, więc cienko je rozwałkowałam, pokroiłam. * Suszone drożdże rozrabia się w odrobinie ciepłej wody z łyżką mąki, gdy się spienią są gotowe. Do mąki dodaje się drożdże, oliwę, sól, i wyrabia podsypując mąką, aż nie będzie przywierać. Na kawałki ciasta nakłada się ostudzony farsz, zawinięciem układa spodem na blasze, smaruje roztrzepanym jajem i posypuje czymś ulubionym. Piecze się do zrumienienia.
Smacznego :)