Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne maleństwa idealne do barszczu i nie tylko.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35986
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1305
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35986
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1305
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
        
        Składniki
Podgotowałam posiekaną kapustę w niewielkiej ilości wody, a w między czasie podsmażyłam na patelni posiekaną cebulę i po chwili kurki. gdy kurki się zrumienią dodaje się niezbyt odsączoną kapustę, Całość się doprawia i smaży aż płyn się zredukuje. Zostało mi ciasto na pizze, więc cienko je rozwałkowałam, pokroiłam. * Suszone drożdże rozrabia się w odrobinie ciepłej wody z łyżką mąki, gdy się spienią są gotowe. Do mąki dodaje się drożdże, oliwę, sól, i wyrabia podsypując mąką, aż nie będzie przywierać. Na kawałki ciasta nakłada się ostudzony farsz, zawinięciem układa spodem na blasze, smaruje roztrzepanym jajem i posypuje czymś ulubionym. Piecze się do zrumienienia.
Smacznego :)