Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa i warzyw, które zostają po ugotowaniu rosołu można stworzyć pyszny i szybki farsz do pasztecików. Mięsa nie trzeba mielić w maszynce, wystarczy je pokroić i zmiksować blenderem.
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 72
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 195
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 48
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 178
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 72
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 195
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 48
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 178
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie i dokładnie odcisnąć. Mięso drobno pokroić, a jajo rozbełtać widelcem i odłożyć ok. 3 łyżek do smarowania ciasta. Resztę jajka, bułkę, mięso, warzywa i przyprawy zmiksować na jednolitą masę. Każdy arkusz ciasta francuskiego podzielić na 3 pasy, wzdłuż dłuższego brzegu. Przy jednym z krańców pasa ułożyć farsz i zwinąć rulon, zawijając jeden z dłuższych brzegów brzeg na drugi. Łączenie powinno znajdować się pod spodem. Posmarować rulon rozmąconym jajem, pokroić na nieduże kawałki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pasztecików można posypać kminkiem. Paszteciki piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Każdy arkusz ciasta francuskiego podzielić na 3 pasy, wzdłuż dłuższego brzegu. Przy jednym z krańców pasa ułożyć farsz i zwinąć rulon, zawijając jeden z dłuższych brzegów brzeg na drugi. Łączenie powinno znajdować się pod spodem. Posmarować rulon rozmąconym jajem, pokroić na nieduże kawałki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pasztecików można posypać kminkiem.
Paszteciki piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.