Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa i warzyw, które zostają po ugotowaniu rosołu można stworzyć pyszny i szybki farsz do pasztecików. Mięsa nie trzeba mielić w maszynce, wystarczy je pokroić i zmiksować blenderem.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 11
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 132
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 277
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 11
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 132
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 277
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie i dokładnie odcisnąć. Mięso drobno pokroić, a jajo rozbełtać widelcem i odłożyć ok. 3 łyżek do smarowania ciasta. Resztę jajka, bułkę, mięso, warzywa i przyprawy zmiksować na jednolitą masę. Każdy arkusz ciasta francuskiego podzielić na 3 pasy, wzdłuż dłuższego brzegu. Przy jednym z krańców pasa ułożyć farsz i zwinąć rulon, zawijając jeden z dłuższych brzegów brzeg na drugi. Łączenie powinno znajdować się pod spodem. Posmarować rulon rozmąconym jajem, pokroić na nieduże kawałki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pasztecików można posypać kminkiem. Paszteciki piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Każdy arkusz ciasta francuskiego podzielić na 3 pasy, wzdłuż dłuższego brzegu. Przy jednym z krańców pasa ułożyć farsz i zwinąć rulon, zawijając jeden z dłuższych brzegów brzeg na drugi. Łączenie powinno znajdować się pod spodem. Posmarować rulon rozmąconym jajem, pokroić na nieduże kawałki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch pasztecików można posypać kminkiem.
Paszteciki piec przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.