Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z pieczarkami

Paszteciki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2288

Dodano:

Odsłon: 8037

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Zachwycające w swojej prostocie, można pałaszować na zimno i ciepło. :)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki, dodać szczyptę - dwie kucharka i dusić do miękkości i odparowania wody. Na koniec przyprawić ziołami prowansalskim i pieprzem.

  2. Ciasto francuskie przekroić po długości na cztery równe części. Na dwóch z nich rozłożyć farsz z pieczarek, pozostałymi dwoma przykryć ciasto z farszem i dobrze skleić. Pokroić na kawałki 4-5 centymetrowe. Ułożyć na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor 15-20 min. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń