Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Zachwycające w swojej prostocie, można pałaszować na zimno i ciepło. :)
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5046
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 600
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2294
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5046
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 600
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2294
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki, dodać szczyptę - dwie kucharka i dusić do miękkości i odparowania wody. Na koniec przyprawić ziołami prowansalskim i pieprzem.
Ciasto francuskie przekroić po długości na cztery równe części. Na dwóch z nich rozłożyć farsz z pieczarek, pozostałymi dwoma przykryć ciasto z farszem i dobrze skleić. Pokroić na kawałki 4-5 centymetrowe. Ułożyć na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor 15-20 min. :)