Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Zachwycające w swojej prostocie, można pałaszować na zimno i ciepło. :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10173
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9231
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6581
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10173
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9231
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6581
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać obrane i pokrojone w plastry pieczarki, dodać szczyptę - dwie kucharka i dusić do miękkości i odparowania wody. Na koniec przyprawić ziołami prowansalskim i pieprzem.
Ciasto francuskie przekroić po długości na cztery równe części. Na dwóch z nich rozłożyć farsz z pieczarek, pozostałymi dwoma przykryć ciasto z farszem i dobrze skleić. Pokroić na kawałki 4-5 centymetrowe. Ułożyć na blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku na złoty kolor 15-20 min. :)