Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barszczykiem smakują wybornie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 113
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 731
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5388
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9205
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 113
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 87
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, posolić do smaku i wyrobić ręką jednolite ciasto.
Pieczarki oczyścić, posiekać razem z cebulą, podsmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku, zagęścić bułką tartą przestudzić i wymieszać z natka pietruszki. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w szerokie pasy (około 6 cm), nałożyć farsz, zlepić ciasto na górze i odwrócić spojeniem do góry.
Nakłuć widelcem, posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietanką i pokroić na paszteciki.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kminkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoty kolor.