Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barszczykiem smakują wybornie.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 144
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 203
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 312
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 144
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 203
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 312
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, posolić do smaku i wyrobić ręką jednolite ciasto.
Pieczarki oczyścić, posiekać razem z cebulą, podsmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku, zagęścić bułką tartą przestudzić i wymieszać z natka pietruszki. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w szerokie pasy (około 6 cm), nałożyć farsz, zlepić ciasto na górze i odwrócić spojeniem do góry.
Nakłuć widelcem, posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietanką i pokroić na paszteciki.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kminkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoty kolor.