Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barszczykiem smakują wybornie.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457671
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1437
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2257
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 578
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1188
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457671
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1437
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2257
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 578
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, posolić do smaku i wyrobić ręką jednolite ciasto.
Pieczarki oczyścić, posiekać razem z cebulą, podsmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku, zagęścić bułką tartą przestudzić i wymieszać z natka pietruszki. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w szerokie pasy (około 6 cm), nałożyć farsz, zlepić ciasto na górze i odwrócić spojeniem do góry.
Nakłuć widelcem, posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietanką i pokroić na paszteciki.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kminkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoty kolor.