Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z barszczykiem smakują wybornie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10397
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4253
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423544
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10397
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4253
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423544
Składniki
Wykonanie: Mąkę posiekać z margaryną, dodać śmietanę wymieszaną z drożdżami, posolić do smaku i wyrobić ręką jednolite ciasto.
Pieczarki oczyścić, posiekać razem z cebulą, podsmażyć na tłuszczu, przyprawić do smaku, zagęścić bułką tartą przestudzić i wymieszać z natka pietruszki. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w szerokie pasy (około 6 cm), nałożyć farsz, zlepić ciasto na górze i odwrócić spojeniem do góry.
Nakłuć widelcem, posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietanką i pokroić na paszteciki.
Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypać kminkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut na złoty kolor.