Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2009
PASZTECIKI PYSZNE Z BARSZEM, JAKO DODATEK DO POTRAW WIGILIJNYCH I NIE TYLKO. DOBRE NA CIEPŁO I ZIMNO. MOŻNA PRZYGOTOWAĆ KILKA DNI WCZEŚNIEJ I PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIEJSCU.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3422
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 11
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3422
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 96
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
PIECZARKI Z CEBULKĄ POSMAŻYĆ Z PRZYPRAWAMI.
KAPUSTĘ WYPŁUKAĆ, POKROIĆ, UGOTOWAĆ I ODCEDZIĆ.
KAPUSTĘ DAĆ DO PIECZAREK I DUSIĆ AŻ WODA WYPARUJE, NASTĘPNIE ZEMLEĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ CZERWSTWĄ.
DO FARSZU DODAĆ JAJKO, BUŁKĘ TARTĄ I WYMIESZAĆ.
NASTĘPNYM KROKIEM JEST WYKONANIE CIASTA. A WIĘC: Z JEDNEGO JAJKA I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW WYRABIAMY CIASTO I ROZWAŁKOWUJEMY.
WYCINAMY PASKI O SZEROKOŚCI 10 CM, KŁADZIEMY Z BOKU PASKÓW FARSZ, ZLEPIAMY BRZEGI TWORZĄC DŁUGI RĘKAW.
WYKRAWAMY PASZTECIKI - WIELKOŚĆ WG UZNANIA, NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ KŁADZIEMY PASZTECIKI
NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 STOPNI, NASTĘPNIE ROZTRZEPANYM DRUGIM JAJKIEM SMARUJEMY PRZYGOTOWANE PASZTECIKI. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY 30 MINUT.