Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2009
PASZTECIKI PYSZNE Z BARSZEM, JAKO DODATEK DO POTRAW WIGILIJNYCH I NIE TYLKO. DOBRE NA CIEPŁO I ZIMNO. MOŻNA PRZYGOTOWAĆ KILKA DNI WCZEŚNIEJ I PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIEJSCU.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10979
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4880
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9455
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10979
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4880
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1011
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9455
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
PIECZARKI Z CEBULKĄ POSMAŻYĆ Z PRZYPRAWAMI.
KAPUSTĘ WYPŁUKAĆ, POKROIĆ, UGOTOWAĆ I ODCEDZIĆ.
KAPUSTĘ DAĆ DO PIECZAREK I DUSIĆ AŻ WODA WYPARUJE, NASTĘPNIE ZEMLEĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ CZERWSTWĄ.
DO FARSZU DODAĆ JAJKO, BUŁKĘ TARTĄ I WYMIESZAĆ.
NASTĘPNYM KROKIEM JEST WYKONANIE CIASTA. A WIĘC: Z JEDNEGO JAJKA I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW WYRABIAMY CIASTO I ROZWAŁKOWUJEMY.
WYCINAMY PASKI O SZEROKOŚCI 10 CM, KŁADZIEMY Z BOKU PASKÓW FARSZ, ZLEPIAMY BRZEGI TWORZĄC DŁUGI RĘKAW.
WYKRAWAMY PASZTECIKI - WIELKOŚĆ WG UZNANIA, NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ KŁADZIEMY PASZTECIKI
NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 STOPNI, NASTĘPNIE ROZTRZEPANYM DRUGIM JAJKIEM SMARUJEMY PRZYGOTOWANE PASZTECIKI. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY 30 MINUT.