Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-12-2009
PASZTECIKI PYSZNE Z BARSZEM, JAKO DODATEK DO POTRAW WIGILIJNYCH I NIE TYLKO. DOBRE NA CIEPŁO I ZIMNO. MOŻNA PRZYGOTOWAĆ KILKA DNI WCZEŚNIEJ I PRZECHOWYWAĆ W CHŁODNYM MIEJSCU.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14622
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14622
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
PIECZARKI Z CEBULKĄ POSMAŻYĆ Z PRZYPRAWAMI.
KAPUSTĘ WYPŁUKAĆ, POKROIĆ, UGOTOWAĆ I ODCEDZIĆ.
KAPUSTĘ DAĆ DO PIECZAREK I DUSIĆ AŻ WODA WYPARUJE, NASTĘPNIE ZEMLEĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ CZERWSTWĄ.
DO FARSZU DODAĆ JAJKO, BUŁKĘ TARTĄ I WYMIESZAĆ.
NASTĘPNYM KROKIEM JEST WYKONANIE CIASTA. A WIĘC: Z JEDNEGO JAJKA I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW WYRABIAMY CIASTO I ROZWAŁKOWUJEMY.
WYCINAMY PASKI O SZEROKOŚCI 10 CM, KŁADZIEMY Z BOKU PASKÓW FARSZ, ZLEPIAMY BRZEGI TWORZĄC DŁUGI RĘKAW.
WYKRAWAMY PASZTECIKI - WIELKOŚĆ WG UZNANIA, NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ KŁADZIEMY PASZTECIKI
NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 STOPNI, NASTĘPNIE ROZTRZEPANYM DRUGIM JAJKIEM SMARUJEMY PRZYGOTOWANE PASZTECIKI. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY 30 MINUT.