Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paszteciki te doskonałe są jako zakąski na stół świetnie pasują do barszczyku
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 572
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 765
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 572
Sernik Złotopolskich to kremowe ciasto z ciągnącą się warstwą karmelową i orz...
Odsłon: 765
Składniki
Warzywa wrzucić na gorący olej podsmarzyć aż zmiękną ,dprawić solą i pieprzem do wystudzonych warzyw dodać starty żółty ser(można też dodać np. szynkę pokrojoną w kostkę). Z mąki ,twarogu ,1 jajka i margaryny,zagnieśc ciasto,dodać 2 szczypty soli, ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty nakładać na środek farsz warzywny i skleić pasztecika dociskajac dokładnie brzegi na łaczeniu ciasta.Paszteci układać na natłuszczonej blaszce posmarować rozbełtanym jajkiem z wierzchu posypać przyprawa do grila i piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.