Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
paszteciki te doskonałe są jako zakąski na stół świetnie pasują do barszczyku
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10645
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 205
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 181
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 755
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10645
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 205
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 181
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 755
Składniki
Warzywa wrzucić na gorący olej podsmarzyć aż zmiękną ,dprawić solą i pieprzem do wystudzonych warzyw dodać starty żółty ser(można też dodać np. szynkę pokrojoną w kostkę). Z mąki ,twarogu ,1 jajka i margaryny,zagnieśc ciasto,dodać 2 szczypty soli, ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty nakładać na środek farsz warzywny i skleić pasztecika dociskajac dokładnie brzegi na łaczeniu ciasta.Paszteci układać na natłuszczonej blaszce posmarować rozbełtanym jajkiem z wierzchu posypać przyprawa do grila i piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.