Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja na pasztet jest dość lekki i można pozwolić sobie na więcej.
Składniki
Blaszka 32 X 9 cm. Kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10 minut, potem odciśnij. Mięso oddziel od kości i zdejmij skórę. Pieczarki umyj 5 sztuk zostaw w całości i gotuj w osolonej wodzie 5 minut. Potem minutę przesmaż na łyżce masła. Pozostałe pieczarki pokrój w plastry. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Na łyżce masła zeszklij cebulę, dodaj plasterki pieczarek i duś około 10 minut. Lekko przestudź. Mięso z cebulą, pieczarkami i bułką zmiel dwukrotnie w maszynce lub dobrze rozdrobnij robotem. Do masy dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę. Dopraw gałką muszkatołową, solą, pieprzem i wymieszaj. Blaszkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Połowę masy wyłóż do formy. Ułóż połówki lub ćwiartki gotowanych pieczarek.
Wyłóż pozostałą mięsną masę. Piecz w 180 C przez około 60-70 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Wielkanocne kurczaki
Przekąski
Żurkowa tarta z białą kiełbasą i jajkami przepiórki
Przekąski
Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami
Przekąski
Babeczki z jajkiem przepiórczym
Wielkanocne kurczaki
Oryginalna serowa przystawka w postaci wielkanocnych kurczaków może ozdobić k...
Odsłon: 493
Żurkowa tarta z białą kiełbasą i jajkami przepiórki
Co roku na święta tartę żurkową przygotowuję i rodzinę ją czaruję. Z białą ki...
Odsłon: 58