Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja na pasztet jest dość lekki i można pozwolić sobie na więcej.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3882
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3882
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Blaszka 32 X 9 cm. Kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10 minut, potem odciśnij. Mięso oddziel od kości i zdejmij skórę. Pieczarki umyj 5 sztuk zostaw w całości i gotuj w osolonej wodzie 5 minut. Potem minutę przesmaż na łyżce masła. Pozostałe pieczarki pokrój w plastry. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Na łyżce masła zeszklij cebulę, dodaj plasterki pieczarek i duś około 10 minut. Lekko przestudź. Mięso z cebulą, pieczarkami i bułką zmiel dwukrotnie w maszynce lub dobrze rozdrobnij robotem. Do masy dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę. Dopraw gałką muszkatołową, solą, pieprzem i wymieszaj. Blaszkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Połowę masy wyłóż do formy. Ułóż połówki lub ćwiartki gotowanych pieczarek.
Wyłóż pozostałą mięsną masę. Piecz w 180 C przez około 60-70 minut.