Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go podać na ciepło, jako znakomitą przystawkę.Przygotowany w domu, smakuje zupełnie inaczej niż ten, kupiony w sklepie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5505
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2067
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5505
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5528
Składniki
Mięsa i udka gotujemy do miękkości z dodatkiem ziaren czarnego pieprzu i dwóch liści laurowych. Na 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy kurze wątróbki. Odlewamy około 1/2 szklanki wywaru mięsnego i zachowujemy. Mielimy wszystko dwa razy na najdrobniejszych oczkach. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wbijamy całe jajka i wyrabiamy bardzo dokładnie.Na końcu wlewamy koniak i ponownie wyrabiamy masę. Masa jest mocno zwarta, więc dolewamy stopniowo zachowany rosół. Przekładamy do małych foremek . Ugniatamy łyżeczką by usunąć resztki powietrza. Pieczemy 30 minut w tem. 180 stopni. Podajemy na ciepło z konfiturą z żurawiny lub czerwonej borówki. Smaczny także na zimno.