Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można go podać na ciepło, jako znakomitą przystawkę.Przygotowany w domu, smakuje zupełnie inaczej niż ten, kupiony w sklepie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13301
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12397
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13301
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5641
Składniki
Mięsa i udka gotujemy do miękkości z dodatkiem ziaren czarnego pieprzu i dwóch liści laurowych. Na 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy kurze wątróbki. Odlewamy około 1/2 szklanki wywaru mięsnego i zachowujemy. Mielimy wszystko dwa razy na najdrobniejszych oczkach. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Wbijamy całe jajka i wyrabiamy bardzo dokładnie.Na końcu wlewamy koniak i ponownie wyrabiamy masę. Masa jest mocno zwarta, więc dolewamy stopniowo zachowany rosół. Przekładamy do małych foremek . Ugniatamy łyżeczką by usunąć resztki powietrza. Pieczemy 30 minut w tem. 180 stopni. Podajemy na ciepło z konfiturą z żurawiny lub czerwonej borówki. Smaczny także na zimno.