Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu pasztet na śniadanie lub na kanapki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3770
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 713
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić. Po czym zmielić razem z kurczakiem i boczkiem. Dodać zmiażdżony czosnek, rozgniecione ziarenka pieprzu i jałowca. Chleb pokruszyć, namoczyć w winie i rozmąconym jajku. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku i schłodzić przez kilka godzin. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przygotowanej masy. Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć równo masę mięsną, obłożyć plastrami boczku i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 90 minut. Pod koniec zdjąć folię i zarumienić pasztet, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.