Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu pasztet na śniadanie lub na kanapki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1832
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1197
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1958
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1832
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1197
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1958
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić. Po czym zmielić razem z kurczakiem i boczkiem. Dodać zmiażdżony czosnek, rozgniecione ziarenka pieprzu i jałowca. Chleb pokruszyć, namoczyć w winie i rozmąconym jajku. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku i schłodzić przez kilka godzin. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przygotowanej masy. Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć równo masę mięsną, obłożyć plastrami boczku i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 90 minut. Pod koniec zdjąć folię i zarumienić pasztet, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.