Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu pasztet na śniadanie lub na kanapki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5820
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1289
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5820
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić. Po czym zmielić razem z kurczakiem i boczkiem. Dodać zmiażdżony czosnek, rozgniecione ziarenka pieprzu i jałowca. Chleb pokruszyć, namoczyć w winie i rozmąconym jajku. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku i schłodzić przez kilka godzin. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przygotowanej masy. Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć równo masę mięsną, obłożyć plastrami boczku i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 90 minut. Pod koniec zdjąć folię i zarumienić pasztet, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.