Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu pasztet na śniadanie lub na kanapki.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 776
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2809
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 776
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić. Po czym zmielić razem z kurczakiem i boczkiem. Dodać zmiażdżony czosnek, rozgniecione ziarenka pieprzu i jałowca. Chleb pokruszyć, namoczyć w winie i rozmąconym jajku. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku i schłodzić przez kilka godzin. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przygotowanej masy. Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć równo masę mięsną, obłożyć plastrami boczku i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 90 minut. Pod koniec zdjąć folię i zarumienić pasztet, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.