Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty w wykonaniu pasztet na śniadanie lub na kanapki.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Wątróbkę oczyścić, moczyć w mleku przez godzinę, następnie odsączyć i pokroić. Po czym zmielić razem z kurczakiem i boczkiem. Dodać zmiażdżony czosnek, rozgniecione ziarenka pieprzu i jałowca. Chleb pokruszyć, namoczyć w winie i rozmąconym jajku. Połączyć z mięsem, przyprawić do smaku i schłodzić przez kilka godzin. Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać do przygotowanej masy. Foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć równo masę mięsną, obłożyć plastrami boczku i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 90 minut. Pod koniec zdjąć folię i zarumienić pasztet, ostudzić i wstawić na noc do lodówki.