Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet zrobiony z golonki i wątróbki wieprzowej.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113180
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 601
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1010
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 690
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113180
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 601
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1010
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 690
Składniki
Wątróbkę smażymy a mięso z golonki gotujemy. Ugotowane i ostudzone mięso oraz czosnek, cebulę i wątróbkę zmielić przez sitko 2,5 mm, później dodajemy żółtka z jajek i ubitą pianę z białek oraz wszystkie suche przyprawy. Dobrze wymieszać, doprawiamy do smaku. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszaną masę mięsną, szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Układamy kilka cienkich pasków słoniny i pieczemy 60 minut przy 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu studzimy. Smacznego !!!