Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet zrobiony z golonki i wątróbki wieprzowej.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17307
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 152
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17307
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 152
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4886
Składniki
Wątróbkę smażymy a mięso z golonki gotujemy. Ugotowane i ostudzone mięso oraz czosnek, cebulę i wątróbkę zmielić przez sitko 2,5 mm, później dodajemy żółtka z jajek i ubitą pianę z białek oraz wszystkie suche przyprawy. Dobrze wymieszać, doprawiamy do smaku. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszaną masę mięsną, szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze stuknąć na czymś twardym po to żeby mięso ubiło się jeszcze. Układamy kilka cienkich pasków słoniny i pieczemy 60 minut przy 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu studzimy. Smacznego !!!