Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz upiec pyszny pasztet...zapraszamy do wypróbowania tego przepisu;)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 367
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1707
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 214
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 533
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 367
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1707
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 214
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 533
Składniki
Fasole namaczamy we wodzie na około 12 godzin. Po tym czasie gotujemy ją w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych. Odcedzamy. Cebule pokroić i zeszklić na oleju. Doprawić sola, pieprzem i curry. Marchewkę ugotować i zemleć razem z fasolą i zeszkloną cebulą. Całość doprawić przyprawami. Do przestudzonej masy dodać jajka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej foremki. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku /wcześniej do 200 stopni/ w temp. 180 st. przez ok. 30-40 minut. Pasztet jest upieczony , gdy jego brzegi "odchodzą od foremki.