Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z białej fasoli

Przepis dnia 2014-04-12
Pasztet z białej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3667

Dodano:

Odsłon: 20026

Chcesz upiec pyszny pasztet...zapraszamy do wypróbowania tego przepisu;)

Składniki

  • 1/2 kg fasoli,
  • 5 cebul,
  • 2 marchewki,
  • 5 jaj,
  • bułka tarta,
  • 2 liście laurowe,
  • przyprawa do dań z fasoli,
  • curry,
  • gałka muszkatołowa,
  • kumin rzymski,
  • ziele angielskie,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz,
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasole namaczamy we wodzie na około 12 godzin. Po tym czasie gotujemy ją w osolonej wodzie z dodatkiem liści laurowych. Odcedzamy. Cebule pokroić i zeszklić na oleju. Doprawić sola, pieprzem i curry. Marchewkę ugotować i zemleć razem z fasolą i zeszkloną cebulą. Całość doprawić przyprawami. Do przestudzonej masy dodać jajka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać i przełożyć do przygotowanej foremki. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku /wcześniej do 200 stopni/ w temp. 180 st. przez ok. 30-40 minut. Pasztet jest upieczony , gdy jego brzegi "odchodzą od foremki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 10 kwietnia 2014 pasztet z fasoli robiłam i wychodzi smakowicie, ale ten ma inne składniki więc wypróbuję go - na pewno będzie fajny w smaku z jednym zastrzeżeniem - nu używam żadnych przypraw tylko zioła

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń