Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z fasoli i pieczarek-proste, przepyszne smarowidło upieczone w 30 minut.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 49
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 184
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 289
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 141
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 49
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 184
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 289
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 141
Składniki
Fasolę płuczemy, wsypujemy do garnka i zalewamy 2 l wody. Pozostawiamy na noc do napęcznienia. Następnego dnia odcedzamy fasolę, wlewamy świeżą wodę i gotujemy do miękkości na małym ogniu. Przecedzamy, studzimy i miksujemy blenderem na gładką masę. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na szklisto na oleju. Do podsmażonej cebuli dodajemy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Solimy całość i smażymy do momentu, aż płyn odparuje. Fasolę łączymy z pieczarkami, jajkiem i bułką tartą. Przyprawiamy majerankiem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do keksówki.
Wstawiamy pasztet do piekarnika na grzanego do 180 °C na 30 minut. Upieczony pasztet studzimy i odkładamy do lodówki.
Pasztet warzywny z fasoli i pieczarek gotowy!