Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z indyka, pyszny domowy.

Pasztet z indyka, pyszny domowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1251

Dodano:

Odsłon: 3543

Prawdziwy domowy pasztet z indyka, wykorzystałem mięso z rosołu wraz z marchewką, tylko mięso, bez skór i kości. Łatwy i szybki przepis. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Mięso z indyka 3 skrzydła i 2 szyjki z rosołu gotowane.
  • Marchew 2 sztuki duże.
  • Rosół 200 ml.
  • Pieprz do smaku.
  • Sól do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydła i szyjki wraz z marchewką wyciągnąć z rosołu, oddzielić mięso od kości i skór.
    Mięso i marchewkę mielimy maszynką na małym oczku.
    Po zmieleniu dodajemy sól, pieprz i wlewamy rosół.
    Wszystko mieszamy aż osiągniemy odpowiednią konsystencję.
    Pasztet z indyka jest gotowy !!!
    Część pasztetu odkładamy do lodówki do zjedzenia od zaraz, a resztę wkładamy w małe słoiczki i pasteryzujemy, to zapewni nam długą przydatność do spożycia.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń