Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z kurczaka z rosołu to domowej roboty, wyjątkowa przekąska, której smak jest nieporównywalny z żadnym innym pasztetem kupnym w sklepie. Jest nie tylko zdrowy i smaczny, ale także to świetny sposób na wykorzystanie resztek z niedzielnego rosołu. Z powodzeniem możesz przepis zmodyfikować, dodając ulubione składniki: zielony groszek, fasolę, awokado. Pasztet świetnie sprawdzi się do kanapek, naleśników, podpłomyków. Ciekawym pomysłem mogą być także wytrawne gofry.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 619
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458028
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2319
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 619
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1290
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458028
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2319
Składniki
Do przygotowania tego pasztetu możesz użyć gotowanego mięsa kurczaka z rosołu, odlanego bulionu, a także marchewki czy cebuli. Możesz je także ugotować specjalnie pod to danie. Ugotowane mięso z kurczaka (nogi, piersi, żołądki, serca, wątróbka) pokrój na średniej wielkości kostkę. Przełóż ją do naczynia robota kuchennego z nakładką do blendowania. Dodaj orzechy włoskie. Do misy włóż także marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki i obrane ząbki czosnku.
Do misy włóż także marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki i obrane ząbki czosnku. Zmiel wszystkie składniki z misy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodawaj po trochu bulionu, by uzyskać w miarę kleistą i pulchną konsystencję. Cebulę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż ją do zezłocenia. Zdejmij ją z ognia i przestudź do temperatury pokojowej. Dołóż ją do mieszanki mięsnej. Na koniec dodaj sól i pozostałe przyprawy.
Ponownie masę zmiel blenderem na jednolitą konsystencję pasztetu do smarowania. Pasztet z kurczaka z rosołu jest już gotowy do podania – świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek i przystawek. Danie przechowuj w zamkniętym naczyniu, w lodówce.