Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4869
Dodano: 29.12.2011
Odsłon: 11930
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Pistacje obrać ze skorupek i namoczyć w gorącej wodzie.Po przestudzeniu obrać ze skórek i pokroić.Do drugiej części zmielonego mięsa dodać 5 jaj,sól,pieprz i 1 łyżeczkę gałki, miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Wsypać pokrojone pistacje i wymieszać.Przełożyć pasztet do aluminiowych foremek i wstawić do nagrzanego (180) piekarnika.Piec 90 minut.
Dokładny opis jak przygotować masę na pasztet zamieściłam w poprzednim przepisie : Pasztet z suszonymi podgrzybkami. Zapraszam.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

MEGI110278 02 marca 2016Zgłoś do usunięcia
Cóż za spostrzegawczość... gratuluję bystrości wszystkim ,którzy WCZYTALI się w SKŁADNIKI przepisu ;-)6 Kto głosował? | Odpowiedz

migotka07 02 marca 2016Zgłoś do usunięcia
pasztet z pistacjami bez pasztetu:))) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

ewulka55 02 marca 2016Zgłoś do usunięcia
interia powinna taki przepis wywalić z hukiem a nie jeszcze go promować na pierwszej stronieOdpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

bromal1 02 marca 2016Zgłoś do usunięcia
czytam przepis raz, czytam drugi i stwierdzam, że jestem ostro wstawiona. A może to nie ja? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 30 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Przepraszam, nie zauważyłam drugiego przepisu, pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 30 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Czy mogłabyś ten przepis bardziej sprecyzować.0 Kto głosował? | Odpowiedz