Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...wymaga czasu i pracy,ale walory smakowe są wspaniałe :-)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1145
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5836
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1145
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5836
Składniki
Mięso pokroić,posolić i ugotować z warzywami do miękkości ok 2 godzin.Ja wrzucam wszystko do garnka ciśnieniowego i gotuję ok 25 min.Na patelni podsmażyć wątróbkę i cebulę.Grzyby namoczyć na noc,następnie obgotować kilka minut.Po przestudzeniu zmielić 3 razy mięso,warzywa i wątróbkę dolewając wywar z ugotowanych mięs.Podzielić na 2 części...
Do jednej masy zmielić garść grzybów,dodać 5 jaj i miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Doprawić solą i pieprzem.Pozostałe podgrzybki pokroić,wrzucić do mięsa i wymieszać.Przełożyć do foremek aluminiowych i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec 90 minut.
Podawać na zimno.
SMACZNEGO