Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczny, o wyrazistym smaku. Doskonały do mięsiwa z grilla.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2649
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1813
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 82
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2649
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1813
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać cebulę i też zetrzeć na tarce. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, namoczoną bułkę, miękkie masło, przyprawę do ziemniaków, koperek, pieprz czarny świeżo mielony dodać do masy ziemniaczanej. Wyrobić, można mikserem. Delikatnie połączyć z białkami. Dodać jeszcze osączony wcześniej na sicie zielony groszek. Przełożyć do foremki wyłożonej folią i wysmarowanej masłem. Ładnie wyrównać. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Wystudzić, wyjąć z formy, udekorować majonezem, małymi pomidorkami, bazylią, szpinakiem, częstować. Smacznego.