Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczny, o wyrazistym smaku. Doskonały do mięsiwa z grilla.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać cebulę i też zetrzeć na tarce. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, namoczoną bułkę, miękkie masło, przyprawę do ziemniaków, koperek, pieprz czarny świeżo mielony dodać do masy ziemniaczanej. Wyrobić, można mikserem. Delikatnie połączyć z białkami. Dodać jeszcze osączony wcześniej na sicie zielony groszek. Przełożyć do foremki wyłożonej folią i wysmarowanej masłem. Ładnie wyrównać. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Wystudzić, wyjąć z formy, udekorować majonezem, małymi pomidorkami, bazylią, szpinakiem, częstować. Smacznego.