Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczny, o wyrazistym smaku. Doskonały do mięsiwa z grilla.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112889
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 429
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 431
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 775
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112889
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 183
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 429
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 431
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 775
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrać cebulę i też zetrzeć na tarce. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka, namoczoną bułkę, miękkie masło, przyprawę do ziemniaków, koperek, pieprz czarny świeżo mielony dodać do masy ziemniaczanej. Wyrobić, można mikserem. Delikatnie połączyć z białkami. Dodać jeszcze osączony wcześniej na sicie zielony groszek. Przełożyć do foremki wyłożonej folią i wysmarowanej masłem. Ładnie wyrównać. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Wystudzić, wyjąć z formy, udekorować majonezem, małymi pomidorkami, bazylią, szpinakiem, częstować. Smacznego.