Do góry

Przekąski Przepis na:

Patison w jajku

Patison w jajku

Autor:

Przepisów i artykułów: 133 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 1192

Dzisiaj proponuję bardzo prosty sposób na przyrządzenie patisona.

Składniki

  • 1 patison
  • 1 jajko
  • dowolna mieszanka przyprawy ziołowej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Patisona kroimy w plastry. Każdy plaster maczamy w roztrzepanym jajku i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

  2. Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń