Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję bardzo prosty sposób na przyrządzenie patisona.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13404
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13404
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Składniki
Patisona kroimy w plastry. Każdy plaster maczamy w roztrzepanym jajku i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem.