Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję bardzo prosty sposób na przyrządzenie patisona.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 29
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1238
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1150
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 154
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 29
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1238
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1150
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 154
Składniki
Patisona kroimy w plastry. Każdy plaster maczamy w roztrzepanym jajku i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem.