Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana patisona z moim ulubionym serem.
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 125
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 52
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10594
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 123
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 93
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 174
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 125
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 52
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10594
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 123
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 93
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 174
Składniki
Mięso przesmażyłem na 2 łyżkach oliwy , pod koniec posoliłem. Przełożyłem do miski. Na patelnię dolałem połowę oliwy , dodałem pokrojoną w dość drobno cebulę , pod koniec dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek , doprawiłem solą . Poddusiłem chwilę pod przykryciem. Patisony umyłem , odkroiłem wierzchy , wydrążyłem . Miąższ pokroiłem w kostkę i dodałem do cebuli i czosnku. Dusiłem kilka minut pod przykryciem . Połączyłem składniki z mięsem , kozim serem , doprawiłem pieprzem i dokładnie wymieszałem. W szerokim garnku podsmażyłem pomidory , dodałem cukier , papryczkę ,sól , zagotowałem i potem na małym ogniu gotowałem aby sos zgęstniał. Wydrążone patisony wypełniłem farszem , przykryłem odkrojonymi „czapkami” , włożyłem do garnka z sosem pomidorowym. Zagotowałem , zmniejszyłem ogień i dusiłem na małym ogniu pod przykryciem , aż patisony zmiękną . Trzeba pilnować ,aby patisony się nie rozgotowały , więc sprawdzałem ich miękkość nakłuwając je delikatnie widelcem. Gotowałem je około 50 minut .