Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i smaczne mięso wieprzowe, które przypomina mi smaki dzieciństwa i pobyt na wakacjach u dziadków.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 15
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 54
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 15
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 54
Składniki
Polędwiczki wieprzowe oczyszczamy z kawałków tłuszczu, przygotowujemy zalewę peklującą: 0,4l/kg mięsa, 36g peklosoli na 1 kg miesa, 2g cukru na 1 kg mięsa. Do tego przyprawy i czasnek. Mieso wkładamy do odpowiedniej wielkości pojemnika i zalewamy przygotowaną solanką. Mieso musi być zakryte cieczą. Tak trzymamy przez 7 dni w temperaturze 4-8°C. Po tym czasie zachowując regóły przygotowania do wędzenia, wędzimy na zimno do temp. 22°C do koloru. Poledwiczki nie parzę tylko podpiekam w wedzarni. Taki sposób najbardziej mi smakowo odpowiada.