Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i smaczne mięso wieprzowe, które przypomina mi smaki dzieciństwa i pobyt na wakacjach u dziadków.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 309
Królowa grilla :)
Odsłon: 95
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 309
Królowa grilla :)
Odsłon: 95
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Polędwiczki wieprzowe oczyszczamy z kawałków tłuszczu, przygotowujemy zalewę peklującą: 0,4l/kg mięsa, 36g peklosoli na 1 kg miesa, 2g cukru na 1 kg mięsa. Do tego przyprawy i czasnek. Mieso wkładamy do odpowiedniej wielkości pojemnika i zalewamy przygotowaną solanką. Mieso musi być zakryte cieczą. Tak trzymamy przez 7 dni w temperaturze 4-8°C. Po tym czasie zachowując regóły przygotowania do wędzenia, wędzimy na zimno do temp. 22°C do koloru. Poledwiczki nie parzę tylko podpiekam w wedzarni. Taki sposób najbardziej mi smakowo odpowiada.