Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny już dzień z rzędu robię pierogi z truskawkami. I ciągle nie mamy dość. Nie liczę kalorii i za każdym razem rozkoszuję się ich smakiem. Żeby jednak było zdrowiej, ciasto przygotowuję z dodatkiem mąki pełnoziarnistej. Takie pierogi to absolutny must have w sezonie truskawkowym:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13664
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1160
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13664
Składniki
Mąki wymieszać z solą, zalać wodą, wyrobić elastyczne ciasto, podczas wyrabiania dodać olej. Z ciasta uformować wałek, owinąć folią i pozostawić na 30 minut. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć na papierowym ręczniku. Ciasto pokroić na 15 plasterków, każdy rozwałkować, włożyć truskawkę, zalepić brzegi. W garnku zagotować wodę, wrzucać pierogi, gdy wypłyną gotować ok. 2-3 minut. Płatki migdałowe uprażyć na patelni. Przed podaniem pierogi posypać płatkami, polać śmietaną i posypać cukrem. Smacznego!