Do góry

Przekąski Przepis na:

Pesto z awokado i sardynki na bagietkach

Pesto z awokado i sardynki na bagietkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 590

Dodano:

Odsłon: 1102

Smaczna przekąska, dobra dla wegetarian ;).

Składniki

  • 1 bagietka
  • 1 awokado
  • 1 puszka sardynek w oleju (Graal)
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka pesto bazyliowego
  • oliwa z oliwek
  • szczypta soli
  • czosnek
  • pomidorki koktajlowe
  • listki świeżej bazylii
  • szczypta pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bagietkę pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować oliwa z oliwę i podpiec w rozgrzanym piekarniku (175 stopni) przez około 15 minut (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde). Awokado wymieszać z łyżeczka pesto bazyliowego, dodać sok z limonki, sól i wszystko ugniatamy na gładka masę. Bagietkę po wyjęciu z piekarnika smarujemy przeciśniętym czosnkiem, a potem na bagietkę nakładamy pastę z awokado, sardynki, pomidorki koktajlowe i listek bazylii. Na koniec dodajemy pieprzu do smaku i tyle!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 listopada 2014 Smaczna, ale nie dla wegetarian (oni rybek nie jedzą) tylko dla semi-wegetarian:))) Bardzo fajne pesto:)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń