Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, dobra dla wegetarian ;).
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 673
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1502
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 673
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1502
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13915
Składniki
Bagietkę pokroić w kromki (średniej grubości), posmarować oliwa z oliwę i podpiec w rozgrzanym piekarniku (175 stopni) przez około 15 minut (tylko żeby były zarumienione i nie były za bardzo twarde). Awokado wymieszać z łyżeczka pesto bazyliowego, dodać sok z limonki, sól i wszystko ugniatamy na gładka masę. Bagietkę po wyjęciu z piekarnika smarujemy przeciśniętym czosnkiem, a potem na bagietkę nakładamy pastę z awokado, sardynki, pomidorki koktajlowe i listek bazylii. Na koniec dodajemy pieprzu do smaku i tyle!