Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68320
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2013
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68320
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2013
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, smażyć aż się zeszkli, na koniec dodać czosnek, chwilę podsmażyć i przełożyć do miski, z całą oliwą.
Na patelnię po cebuli wrzucić grzyby i smażyć na dużym ogniu aż zmiękną i woda wyparuje, dodać łyżkę oliwy i smażyć aż grzyby dobrze się zarumienią, przełożyć do grzybów. Dodać natkę, pozostałą oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksować, przełożyć do słoiczka.