Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424935
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424935
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, smażyć aż się zeszkli, na koniec dodać czosnek, chwilę podsmażyć i przełożyć do miski, z całą oliwą.
Na patelnię po cebuli wrzucić grzyby i smażyć na dużym ogniu aż zmiękną i woda wyparuje, dodać łyżkę oliwy i smażyć aż grzyby dobrze się zarumienią, przełożyć do grzybów. Dodać natkę, pozostałą oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksować, przełożyć do słoiczka.