Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszki i pestek słonecznika. Doskonałe jako pasta do kanapek, jako baza sosu do makaronu ( po dodaniu śmietany), świetne zapieczone na grzankach z mozzarellą.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 416
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11887
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 416
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11887
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać posiekaną cebulę, smażyć aż się zeszkli, na koniec dodać czosnek, chwilę podsmażyć i przełożyć do miski, z całą oliwą.
Na patelnię po cebuli wrzucić grzyby i smażyć na dużym ogniu aż zmiękną i woda wyparuje, dodać łyżkę oliwy i smażyć aż grzyby dobrze się zarumienią, przełożyć do grzybów. Dodać natkę, pozostałą oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Zmiksować, przełożyć do słoiczka.