Do góry

Przekąski Przepis na:

Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1031

Dodano:

Odsłon: 2577

Czy liście rzodkiewki lądują w Waszych koszach na śmieci? Błąd! Niedoceniane, zawierają więcej witamin niż sama rzodkiewka. Są źródłem witaminy C, wapnia, potasu, fosforu i żelaza, posiadają właściwości oczyszczające organizm z toksyn. Liście rzodkiewki mają fajny lekko pikantny smak. W kuchni nic nie powinno się marnować!

Składniki

  • liście rzodkiewki, z 1 pęczka z łodyżkami
  • czosnek, 1 ząbek
  • słonecznik, 1 garść
  • parmezan tarty, 2 łyżki
  • oliwa z oliwek, 100 ml
  • sól i pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pesto z liści rzodkiewki

Przygotowanie

  1. Liście rzodkiewki dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

  2. Ziarna słonecznika lekko prażymy na suchej patelni.

  3. Do blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

  4. Jeśli pesto jest zbyt gęste dolewamy odrobinkę oliwy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń