Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy liście rzodkiewki lądują w Waszych koszach na śmieci? Błąd! Niedoceniane, zawierają więcej witamin niż sama rzodkiewka. Są źródłem witaminy C, wapnia, potasu, fosforu i żelaza, posiadają właściwości oczyszczające organizm z toksyn. Liście rzodkiewki mają fajny lekko pikantny smak. W kuchni nic nie powinno się marnować!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 367
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1003
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 367
Składniki
Liście rzodkiewki dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Ziarna słonecznika lekko prażymy na suchej patelni.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Jeśli pesto jest zbyt gęste dolewamy odrobinkę oliwy.