Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy liście rzodkiewki lądują w Waszych koszach na śmieci? Błąd! Niedoceniane, zawierają więcej witamin niż sama rzodkiewka. Są źródłem witaminy C, wapnia, potasu, fosforu i żelaza, posiadają właściwości oczyszczające organizm z toksyn. Liście rzodkiewki mają fajny lekko pikantny smak. W kuchni nic nie powinno się marnować!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 685
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 503
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 685
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 503
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 885
Składniki
Liście rzodkiewki dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Ziarna słonecznika lekko prażymy na suchej patelni.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Jeśli pesto jest zbyt gęste dolewamy odrobinkę oliwy.