Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie ciasta francuskiego i dodatków w formie pizzy pasują na każdą okazję jako małą przekąska.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5318
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1324
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i delikatnie rozwałkować, poczym powycinać koła o średnicy od 6 do 8 cm. Krawędzie każdego koła delikatnie podwinąć do góry. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Kiełbasę, szynkę i paprykę pokroić w cienkie słupki, a cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu i podsmażyć razem kiełbasę, szynkę, cebulę, paprykę, i pieczarki całość doprawiając solą, pieprzem, i czosnkiem po czym wystudzic farszu. Każdy krążek z ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, następnie nałożyć porcję farszu, a na górę posypać startym żółtym serem. Tak przygotowane piccerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez 20 - 25 minut. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Gotowe. SMACZNEGO!!!