Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie ciasta francuskiego i dodatków w formie pizzy pasują na każdą okazję jako małą przekąska.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10850
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3492
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2565
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10850
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3492
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2565
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i delikatnie rozwałkować, poczym powycinać koła o średnicy od 6 do 8 cm. Krawędzie każdego koła delikatnie podwinąć do góry. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Kiełbasę, szynkę i paprykę pokroić w cienkie słupki, a cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu i podsmażyć razem kiełbasę, szynkę, cebulę, paprykę, i pieczarki całość doprawiając solą, pieprzem, i czosnkiem po czym wystudzic farszu. Każdy krążek z ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem, następnie nałożyć porcję farszu, a na górę posypać startym żółtym serem. Tak przygotowane piccerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez 20 - 25 minut. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Gotowe. SMACZNEGO!!!