Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejne danie z tych które pamiętam z domu rodzinnego. Pyszne, proste i nieskomplikowane.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 895
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 63
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 895
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 63
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Składniki
Pieczarki myjemy i odrywamy ogonki, które kroimy w drobną kostkę.Podobnie postępujemy z cebulą i obie te rzeczy podsmażamy na maśle aż nieco zmiękną. Do ogonków z cebulą wbijamy 3jajka, doprawiamy solą i pieprzem, robimy dobrze ściętą jajecznicę:-)))
Gdy mamy już gotowy farsz w postaci jajecznicy wypełniamy nim kapelusze pieczarek. Na dużej patelni roztapiamy trzy łyżki masła układamy pieczarki, przykrywamy pokrywką. Po krótkiej chwili dodajemy kilka kropel sosu sojowego grzybowego i podlewamy odrobiną wody. Przykrywamy. Pieczarki dusimy około 30minut pilnując aby się nie przypaliły. Zwyczajnie podlewamy je wodą w niedużych ilościach. Możemy je podać z : posiekaną świeżą pietruszką, kotletem drobiowym lub barszczykiem bądź wszystkim naraz :-))))