Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2756
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 238
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 242
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2756
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 238
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 242
Składniki
Pieczarki po opłukaniu osuszyłem , wyciąłem korzonki , posoliłem od środka i z zewnątrz. Farsz : starty parmezan , drobno posiekany czosnek , posiekaną papryczkę , pokrojoną na drobno szynkę prosciutto , rozdrobniona na drobno mozarellę , posiekane oliwki i suszone pomidory wraz z posiekanymi ziołami wymieszałem w misce. . Dodałem śmietanę i ponownie delikatnie wymieszałem. Tak przygotowany farsz odstawiłem na krótko do lodówki. Następnie nałożyłem farsz do pieczarek , tak aby powstał „ kopczyk” . Pieczarki wyłożyłem na blachę z papierem do wypiekania. Rozgrzałem piekarnik do temp. 180 stopni . Zapiekałem ok. 25 minut. Podałem na gorąco.