Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231950
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231950
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
Pieczarki oczyścić i obrać ze skóry. odciąć trzonki przy samych kapeluszach. Posolić z dwóch stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Nóżki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić starte pieczarki i cebulę i smażyć aż odparuje woda. Dodać sól i pieprz do smaku. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do pieczarek.
Do przesmażonych pieczarek dodać jajko, bułkę tartą i ser żółty starty na tarce. Faszerować masą kapelusze. Pieczarki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w 180 stopniach.