Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1461
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4061
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1461
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4061
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1403
Składniki
Pieczarki oczyścić i obrać ze skóry. odciąć trzonki przy samych kapeluszach. Posolić z dwóch stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Nóżki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić starte pieczarki i cebulę i smażyć aż odparuje woda. Dodać sól i pieprz do smaku. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do pieczarek.
Do przesmażonych pieczarek dodać jajko, bułkę tartą i ser żółty starty na tarce. Faszerować masą kapelusze. Pieczarki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w 180 stopniach.