Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Pieczarki oczyścić i obrać ze skóry. odciąć trzonki przy samych kapeluszach. Posolić z dwóch stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Nóżki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić starte pieczarki i cebulę i smażyć aż odparuje woda. Dodać sól i pieprz do smaku. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do pieczarek.
Do przesmażonych pieczarek dodać jajko, bułkę tartą i ser żółty starty na tarce. Faszerować masą kapelusze. Pieczarki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w 180 stopniach.