Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 33
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 64
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 66
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 102
Składniki
Pieczarki oczyścić i obrać ze skóry. odciąć trzonki przy samych kapeluszach. Posolić z dwóch stron i ułożyć na ręczniku papierowym.
Nóżki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić starte pieczarki i cebulę i smażyć aż odparuje woda. Dodać sól i pieprz do smaku. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do pieczarek.
Do przesmażonych pieczarek dodać jajko, bułkę tartą i ser żółty starty na tarce. Faszerować masą kapelusze. Pieczarki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w 180 stopniach.