Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna przekąska np. na Sylwestra, karnawał lub inną imprezę. Mogą być również świetnym dodatkiem do obiadu. Po upieczeniu pieczarki są bardzo soczyste.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4922
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4922
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Pieczarki płuczemy i wyciągamy ogonki które siekamy w bardzo drobną kostkę lub ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Po chwili dodajemy pokrojone nóżki pieczarek i pokrojoną w kosteczkę paprykę. Smażymy razem ok.2-3 minuty. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, studzimy. Gdy przestygnie mieszamy razem z ugotowaną kaszą i serem startym na tarce o grubych oczkach, trochę sera zostawiamy do posypania i odrobina szczypiorku. Pieczarki faszerujemy kaszą i posypujemy resztą sera. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia się sera i przyrumienienia pieczarek (około 15-17 minut). Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego! Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych pieczarek.