Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy za pasem, oprócz standardowych mięsnych przekąsek, jak kiełbasa czy karkówka, warto zrobić także opcję wegetariańską. Świetnie sprawdzą się faszerowane pieczarki. Sprawdź, czym je nadziać, aby były najlepsze.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2516
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 254
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 124
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6408
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 324
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2516
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 254
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 124
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6408
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 324
Składniki
Zacznij od oczyszczenia pieczarek, następnie usuń ogonki i drobno je pokrój. Pieczarki oprósz solą i pieprzem. Warto delikatnie nakłuć pieczarki.
Na odrobinie oliwy podsmaż poszatkowaną cebulę, czosnek i szpinak. Do miski wrzuć pokrojoną drobno paprykę, pomidory suszone, nóżki pieczarek oraz składniki z patelni, dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż farsz na pieczarki, dodaj starty ser. Ułóż pieczarki na ruszcie, farszem do góry, grilluj przez około kwadrans. Jeśli masz pokrywkę, przez pierwsze kilka minut warto grillować je pod przykryciem.