Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy za pasem, oprócz standardowych mięsnych przekąsek, jak kiełbasa czy karkówka, warto zrobić także opcję wegetariańską. Świetnie sprawdzą się faszerowane pieczarki. Sprawdź, czym je nadziać, aby były najlepsze.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Zacznij od oczyszczenia pieczarek, następnie usuń ogonki i drobno je pokrój. Pieczarki oprósz solą i pieprzem. Warto delikatnie nakłuć pieczarki.
Na odrobinie oliwy podsmaż poszatkowaną cebulę, czosnek i szpinak. Do miski wrzuć pokrojoną drobno paprykę, pomidory suszone, nóżki pieczarek oraz składniki z patelni, dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż farsz na pieczarki, dodaj starty ser. Ułóż pieczarki na ruszcie, farszem do góry, grilluj przez około kwadrans. Jeśli masz pokrywkę, przez pierwsze kilka minut warto grillować je pod przykryciem.