Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy za pasem, oprócz standardowych mięsnych przekąsek, jak kiełbasa czy karkówka, warto zrobić także opcję wegetariańską. Świetnie sprawdzą się faszerowane pieczarki. Sprawdź, czym je nadziać, aby były najlepsze.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1508
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15790
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1508
Składniki
Zacznij od oczyszczenia pieczarek, następnie usuń ogonki i drobno je pokrój. Pieczarki oprósz solą i pieprzem. Warto delikatnie nakłuć pieczarki.
Na odrobinie oliwy podsmaż poszatkowaną cebulę, czosnek i szpinak. Do miski wrzuć pokrojoną drobno paprykę, pomidory suszone, nóżki pieczarek oraz składniki z patelni, dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż farsz na pieczarki, dodaj starty ser. Ułóż pieczarki na ruszcie, farszem do góry, grilluj przez około kwadrans. Jeśli masz pokrywkę, przez pierwsze kilka minut warto grillować je pod przykryciem.