Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste pieczarki z piekarnika. Rewelacyjne jako przekąska na domową imprezę np. sylwestra lub jako dodatek do obiadu.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Wyciągamy nóżki i kroić w drobną kostkę lub ścieramy na tarce, kapelusze odkładamy. Farsz: Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, wrzucamy pokroją w kostkę paprykę, cukinię, pokrojone nóżki z pieczarek (możemy również pokroić 1-2 kapelusze) i chwilę dusimy (ok. 5 min) następni dajemy ugotowany ryż, wszystko mieszamy. Przyprawiamy do smaku, studzimy. Gdy przygotowany farsz ostygnie dodajemy starty żółty ser i dokładnie mieszamy, nakładamy go na wydrążone pieczarki. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem. Pieczemy ok. 15-20 min w temperaturze 180 °C. Smacznego! Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych pieczarek i naszych upodobań czy lubimy mniej czy bardziej upieczone. Takie pieczarki możemy również zawinąć w folie aluminiowa i upiec na grillu.