Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste pieczarki z rewelacyjnym nadzieniem. Proste i szybkie do przygotowania. Podane w takiej formie mogą być rewelacyjną przystawką na różnych imprezach. Idealne na każda okazję. U mnie w domu zawsze znikają błyskawicznie.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 133
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 133
Składniki
Pieczarki oczyścić, umyć i osuszyć. Wyciąć nóżki, kilka można pokroić w drobną kostkę i dodać do farszu, kapelusze odłożyć. Czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Szynkę, ser i czosnek razem wymieszać i napełnić przygotowane wcześniej pieczarkowe kapelusze. Następnie panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na rumiano, zaczynając od strony z farszem. Smacznego! Rada: Tak przygotowane pieczarki aby były lżejsze i bez panierki można również upiec w piekarniku. Ja piekę zazwyczaj w temperaturze 170 stopnie przez 20-25 min.