Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i soczyste pieczarki z rewelacyjnym nadzieniem. Proste i szybkie do przygotowania. Podane w takiej formie mogą być rewelacyjną przystawką na różnych imprezach. Idealne na każda okazję. U mnie w domu zawsze znikają błyskawicznie.
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 66
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 87
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 184
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 106
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 150
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 66
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 87
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 184
Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Puszyste, delikatne, pyszne.
Odsłon: 106
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 150
Składniki
Pieczarki oczyścić, umyć i osuszyć. Wyciąć nóżki, kilka można pokroić w drobną kostkę i dodać do farszu, kapelusze odłożyć. Czosnek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Szynkę, ser i czosnek razem wymieszać i napełnić przygotowane wcześniej pieczarkowe kapelusze. Następnie panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na rumiano, zaczynając od strony z farszem. Smacznego! Rada: Tak przygotowane pieczarki aby były lżejsze i bez panierki można również upiec w piekarniku. Ja piekę zazwyczaj w temperaturze 170 stopnie przez 20-25 min.