Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki glazurowane to danie, które może stanowić samodzielną potrawę. Idealnie sprawdzi się także jako dodatek do mięs. Ich smak z pewnością spodoba się osobom, które są miłośnikami słodko-kwaśnych dań.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13926
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 39
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10280
Szybka i smaczna
Odsłon: 13926
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 39
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10280
Składniki
Posiekaj cebulkę i odłóż na bok. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pieczarki. Smaż je, często mieszając. Pieczarki powinny odparować z nadmiaru wody i lekko się zarumienić. Po tym czasie dorzuć na patelnię posiekaną wcześniej cebulkę.
Do pieczarek i cebulki dodaj ocet balsamiczny, miód oraz chili. Zmniejsz ogień i smaż wszystko do momentu, aż sos zacznie oblepiać pieczarki. Na koniec dopraw wszystko solą. Danie podawaj na ciepło.