Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki glazurowane to danie, które może stanowić samodzielną potrawę. Idealnie sprawdzi się także jako dodatek do mięs. Ich smak z pewnością spodoba się osobom, które są miłośnikami słodko-kwaśnych dań.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4415
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11992
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4415
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11992
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6825
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Posiekaj cebulkę i odłóż na bok. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pieczarki. Smaż je, często mieszając. Pieczarki powinny odparować z nadmiaru wody i lekko się zarumienić. Po tym czasie dorzuć na patelnię posiekaną wcześniej cebulkę.
Do pieczarek i cebulki dodaj ocet balsamiczny, miód oraz chili. Zmniejsz ogień i smaż wszystko do momentu, aż sos zacznie oblepiać pieczarki. Na koniec dopraw wszystko solą. Danie podawaj na ciepło.