Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsza przekąska to pieczarki nadziewane , panierowane i smażone. Przekąska prosta , szybka w przygotowaniu ale tez tania i bardzo smaczna. Polecam na różne imprezy rodzinne , okolicznościowe oraz do obiadu.
nóż, patelnia, talerz, miski, widelec,
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2558
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 327
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 347
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2558
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 327
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 176
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6428
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 347
Składniki
Pieczarki umyć, oddzielić kapelusze od trzonów. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i poddusić na tłuszczu, dodać pokrojone drobniutko trzonki pieczarek usmażyć. Następnie wymieszać z posiekaną natka pietruszki doprawić solą i pieprzem mielonym. Farszem napełnić kapelusze. Kapelusze panierować w rozmąconych jajkach i w bułce tartej. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Przygotowanie pieczarek i napełnienie farszem.
Panierowanie.
Smażenie.
Przekąska gotowa do podania.