Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki nadziewane serem feta i szynką długo dojrzewającą to smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Takie pieczarki mogą być podane jako samodzielne danie lub dodatek do dań z grilla.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13217
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 553
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 57
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13217
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 553
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 57
Składniki
Z oczyszczonych pieczarek odrywamy nóżki a następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Ser feta przekładamy na płaski talerz i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. W misce umieszczamy rozgnieciony ser, dodajemy starte pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki, całość doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek a następnie zawijamy je szynką. Pieczarki układamy na blaszce i zapiekamy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st C.