Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki nadziewane serem feta i szynką długo dojrzewającą to smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Takie pieczarki mogą być podane jako samodzielne danie lub dodatek do dań z grilla.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1786
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14358
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19472
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1786
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14358
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19472
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13144
Składniki
Z oczyszczonych pieczarek odrywamy nóżki a następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Ser feta przekładamy na płaski talerz i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. W misce umieszczamy rozgnieciony ser, dodajemy starte pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki, całość doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek a następnie zawijamy je szynką. Pieczarki układamy na blaszce i zapiekamy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st C.