Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki nadziewane serem feta i szynką długo dojrzewającą to smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Takie pieczarki mogą być podane jako samodzielne danie lub dodatek do dań z grilla.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 454
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 454
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5632
Składniki
Z oczyszczonych pieczarek odrywamy nóżki a następnie ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Ser feta przekładamy na płaski talerz i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. W misce umieszczamy rozgnieciony ser, dodajemy starte pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki, całość doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek a następnie zawijamy je szynką. Pieczarki układamy na blaszce i zapiekamy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st C.