Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne i szybkie w przygotowaniu pieczarki. Panierowane i smażone pieczarki smakują rewelacyjnie, są mięsiste, soczyste, apetyczne.
patelnia, miseczka, widelec, talerz
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19853
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2987
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4153
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3910
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19853
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2987
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4153
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić, oderwać nóżkę. Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem. Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami. Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę. Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz. Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki. Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.