Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne i szybkie w przygotowaniu pieczarki. Panierowane i smażone pieczarki smakują rewelacyjnie, są mięsiste, soczyste, apetyczne.
patelnia, miseczka, widelec, talerz
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421479
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2087
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421479
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2087
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić, oderwać nóżkę. Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem. Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami. Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę. Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz. Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki. Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.