Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne i szybkie w przygotowaniu pieczarki. Panierowane i smażone pieczarki smakują rewelacyjnie, są mięsiste, soczyste, apetyczne.
patelnia, miseczka, widelec, talerz
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34093
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2946
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 211
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34093
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 502
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2946
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić, oderwać nóżkę. Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem. Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami. Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę. Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz. Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki. Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.