Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne i szybkie w przygotowaniu pieczarki. Panierowane i smażone pieczarki smakują rewelacyjnie, są mięsiste, soczyste, apetyczne.
patelnia, miseczka, widelec, talerz
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1159
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2063
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 492
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1159
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2063
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 492
Składniki
Pieczarki dokładnie oczyścić, oderwać nóżkę. Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem. Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami. Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę. Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku, a następnie w tartej bułce. Wkładam na rozgrzany tłuszcz. Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki. Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.